Онлайн допитването за т. нар. Дупка е успешна форма за вземане

...
Онлайн допитването за т. нар. Дупка е успешна форма за вземане
Коментари Харесай

Тодор Балабанов: Онлайн допитването за Дупката е успешна форма на градски референдум

 Онлайн допитването за така наречен Дупка е успешна форма за взимане на решения за значими за града въпроси, разяснява в студиото на Дарик радио Варна досегашният ръководител на Общинския съвет Тодор Балабанов. Той изрази удовлетворение от оценените отзиви и определи допитването като успешна форма на " градски референдум ". Балабанов е на мнение, че сходни допитвания до варненци би трябвало да се вършат и за други значими за града решения и проблеми.

Изтеклия мандат на локалния парламент Балабанов дефинира като сполучлив. Той уточни, че се е подобрила връзката с жителите и се повишила прозрачността поради дигитализирането на целия списък от 1991 година насам.

" Ефективното присъединяване на жителите е в съвещанията на комисиите, а не на сесиите. При връзката през идващия мандат е добре да се акцентира, че всички съветници би трябвало да вземат интензивно присъединяване в комисиите. Много от тях отсъстват и след това вършат оферти на сесии, които няма по какъв начин да бъдат прегледани на момента. Отговорност на всеки консултант пред неговите гласоподаватели е да  върви на работа. Санкцията за неявяване от сесия е 250 лв., а от съвещание на комисия – 50 лв.. Глобите се удържат автоматизирано от заплатите ".

Трябва да се увеличи контролът на сметопочистващите компании, счита Тодор Балабанов. По отношение на паркирането в Морската градина той изрази мнение, че частната благосъстоятелност в северната част на парка би трябвало да бъде почетена.

В съпоставяне с предходните избори новите претенденти за общински съветници в листата на ГЕРБ са към 40 %, уточни Балабанов, който е втори в листата на ГЕРБ за идните локални избори.

" Листата е мощно експертна, в нея има представители на висшето и междинното обучение, лекари, архитекти, юристи, експерти в областта на обществените действия, бизнесмени. В нея е заложена и сериозна гражданска квота.  За да е сполучлива работата на кмета и да извърши програмата си, той би трябвало да разчита на солидно болшинство в локалния парламент ", сподели още Тодор Балабанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР